Liedje

Het Eurovisisongfestival kon al jaren afgeschreven worden, maar er gebeurd toch nog wel eens iets gunstig. Een ‘heavy-metal’ band (in niet eurovisiesongfestivaltermen: een hard-rock band die wel erg vreemd verkleed is) heeft gewonnen. Finland was altijd een van de laagste inzenders. Voor dit jaar kon voor de selectierondes in Finland het publiek nu ook zelf kiezen (via Internet). De voorman van de band Lordi besloot zijn fans op te roepen bij hoge uitzondering (de voorronden van) Eurovisiesongfestival te kijken en massaal op ze te stemmen – waardoor ze namens Finland naar Griekenland konden.

Het Europees publiek kon de humor er wel van inzien, of was of gewoon erg nihilistisch geworden. De band Lordi heeft gewonnen.

Ik heb hèèl even het Eurovisiesongfestival gekeken (toevallig) net toen de band Lordi speelden. Ik heb wel betere muziek gehoord, zeker betere rock/heavy-metal maar erg slecht kon het ook niet. Van andere nummers die ik toevallig (héél even) zag kan ik me alleen dansende vrouwen en mannen herinneren.

Elk geval, wat zal Nederland hier voor antwoord op hebben? Aangezien zowel Normaal als Within Temptation ooit weleens geopperd hebben ook mee te doen, maar uberhaupt niet eens in de voorrondes kwamen vrees ik dat er volgend jaar weer een plastic nummer zal komen. Of Nederland doet net als Belgie gewoon niet mee.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: