Melaka, Cameron Highlands

Ik schrijf nu vanuit een weblog in Kuala Lumpur, nog een dag en dan vliegen we weer terug. Afgelopen dagen zijn we naar de Cameron Highlands geweest. Zoals de naam zegt, vlakten op gebergte, in Maleisie. De hoogvlakten zijn vernoemt naar een Engelse ontdekker, hoewel eigenlijk zijn Maleisische assistent eigenlijk de hoogvlakten had gevonden. Er staan veel theeplantages, waar Engelse thee wordt gekeekt en geoogst.
We hebben een excursie naar de theeplantages gedaan, van Boh. De thee groeit aan bomen, hoewel ze meer als planten eruit zien omdat ze erg kort worden gehouden. Gastarbeiders uit India, Bangladesh of Nepal oogsten de thee, Maleisiers zijn nl. te duur. De thee wordt na oogst gedroogt, en vervolgens gefermenteert en verscheept. Na ongeveer 2 dagen is de thee klaar. Mooi om te zien, en we weten nu verschil tussen soort verschillende soorten (kwaliteiten) van thee!

’s Middags hebben we een trektocht door het regenwoud ondernomen, met een gids. Heel mooi om te zien. Soms is het wel zwaar klimmen of afdalen, vooral als het hard regent. Gelukkig hielden de ponchos ons warm.
De gids liet ons allerlei planten en kruiden zien en te proeven die je kon eten voor overleving of medicinale werking hadden. Zo was er een plant die vergelijkbaar was met tijgerbalsam (voor tegen rug- en spierpijn) en een plant die je kon gebruiken om bloeden bij een wond te stoppen.


Volgens de gids was de planning dat over enige jaren groot deel van het woud voor flatgebouwen gebruikt zou worden, best jammer als zo’n woud zou verdwijnen!

Verder zijn we nog naar Melaka geweest. Werd erg aangeraden in de reisgids, maar de stad viel best tegen. In de eeuwenouden stad staan ondermeer huizen die ooit door de Hollanders gebouwd zijn. Verder heel erg toeristisch uitwisselbaar, met souvenirs, open-bustours of boottours die precies hetzelfde zijn als in iedere stad, met naam van land of stad alleen verschillend.

’s Avonds hebben we gedronken in een pub, die door een gezellige Maleisische kroegdame en haar man werd gerund.

Net hebben we online ingecheckt. Nog 24 uur, en dan zitten we in het vliegtuig naar Amsterdam!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: