Akademie der wetenschappen

De vader van mijn vriendin is afgelopen woensdag benoemt tot Akademiehoogleraar! Hij krijgt een miljoen onderzoeksgeld, heel erg mooi! Hij was een van de eerste wetenschappers die epidemiologisch onderzoek naar voedsel deed – ofwel welk eten maakt je gezonder en van welk eten wordt je ongezonder. In de gezondheidswereld was (en is vaak ook nog) de ziekte opgelost of voorkomen moeten worden met medicijnen en operaties.
Een belangrijke ontdekking was ook, dat twee keer eten van vis de kans op hart- en vaatziekten aanzienlijk verlaagt. Nu is dit ‘common sense’ voor een groot deel van de bevolking, maar niet zo lang geleden waren mensen zich daar niet van bewust. Nog belangrijker was, dat invloed van goed eten op de gezondheid niet wetenschappelijk was aangetoond. Bij gezondheidsproblemen naar een dietist gaan in plaats van naar de apotheek is nu niet langer voorbehouden aan alternatieve mensen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: