Verenigde staten (2)

Afgelopen week zijn we in de streek rond LA geweest. We hebben gelogeerd bij een tante van een kennis. Helaas viel de vakantie vanaf daar behoorlijk tegen. Ik heb mijn hoofd gestoten, en moest gehecht worden. Mijn vriendin kreeg last van een infectie. Niet ernstig allemaal, maar ons plan om rond te reizen viel daar door in het water. Al was het maar omdat het behoorlijk wat gebeld met de (reis)verzekering opleverde. Behoorlijk bureaucratische organisaties overigens.
We konden nog wel wat rond LA reizen. De Californische kust rond LA heeft uiteraard mooie stranden. Het weer was afgelopen tijd bijzonder slecht voor deze tijd van het jaar. Vrijwel de hele week was het bewolkt. De oceaan was erg koud, waardoor je in het water alleen kon pootje baden, als je geen wet-suite had.
We hebben nog wel wat cultureels gezien, het Nixon museum/memorial library. Enkele bezienswaardigheden van het overigens niet heel grote museum was de Army One, de helicopter waarmee meerdere presidenten gevlogen hebben (de grote groene helicopter), en het ouderlijk huis van de jonge Nixon. Het interessantste is wel het feit dat bijna iedere recente president een museum/library heeft.
Verder hebben we nog de binnenstad van LA gezien, maar dat is vooral een drukke plek met veel smog en zwervers. De wegen in LA zijn bijzonder slecht ook, met veel kuilen en gaten. Vanwege ziekte hebben we bekende bezienswaardigheden als Disney Land, Universal Studios en de Botanic Gardens over moeten slaan.
Nu zijn we in Oakdale CA, bij een oom en tante van mij. Ze hebben een huis met prive-zwembad en apart gastenverblijf (waar wij zitten), dus da’s wel mooi uitrusten en vakantie houden! We vetrekken morgen naar San Fransisco. Een stuk mooiere stad dan Los Angeles en nu we beide weer goed voelen kunnen we ook wat meer gaan doen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: